ponedeljek, 24. maj 2010

ŠPORT ŠPAS: Dan druženja treh generacij

V Osnovni šoli Mokronog se je v soboto, 15. maja 2010, odvijal projekt Dan druženja treh generacij. Na ta dan otroci povabijo svoje starše, dedke, babice ter ostale sorodnike na skupno druženje in aktivno preživljanje prostega časa.
Kljub temu, da deževno sobotno jutro ni obetalo velikega obiska, smo na vpisnem listu našteli kar 65 udeležencev.
Ob osmi uri smo se pohodniki zbrali pred osnovno šolo. Za glasbeni program sta s harmoniko in baritonom poskrbela brata Matic in Matej Markeljc. Vse udeležence sta pozdravila župan občine Mokronog-Trebelno, g. Anton Maver in ravnateljica OŠ Mokronog, ga. Zvonimira Kostrevc, nato pa smo se,
oboroženi z dežniki, odpravili na pohod.
Pot je bila nezahtevna, saj je bila prilagojena tudi najmlajšim udeležencem. Ob sproščenem klepetu, smo kar pozabili na dežne kaplje. Ko smo se vrnili v šolo, nas je čakala malica in dobrote s kmetije Ziherl. Vsi, zlasti otroci, pa so že bili v pričakovanju nove dejavnosti: iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob so nas obiskali vodniki s šolanimi psi. Pod vodstvom g. Aleša Udovča so nam prikazali, kako poteka šolanje njihovih psov. Z zanimanjem smo si ogledali izvajanje vaj iskanja prepovedanih drog in lova na ubežnike. Psi so dokazali, da se ob pravem pristopu pri vzgoji in motivaciji skozi igro, izurijo v nepogrešljive sodelavce svojih vodnikov.
Po ogledu nastopa smo se preselili nazaj v šolske prostore. Razdeljeni v tri skupine smo se udeležili ustvarjalnih delavnic in športnih iger v telovadnici. Tu nas je pričakal tudi trampolin, ki je navdušil zlasti najmlajše.
Ob zaključku iger sta vodji projekta, Matej Dreža in Jerneja Gabrič, seštela točke, ki so si jih priborili tekmovalci in najbolj uspešnim podelila praktične nagrade.
Pozabili pa nismo niti na ˝rekorde˝: kot najmlajša obiskovalka si je nagrado prislužila Gaja Janežič, najmlajša udeleženka pohoda je bila Sanja Dreža, najstarejši pa g. Karlo Resnik. Družina Oštir je bila najštevilčnejša družina, ki se udeležila Dneva druženja treh generacij.
Dopoldne je še prehitro minilo in vsi skupaj smo dokazali, da lahko tudi v deževnem vremenu preživimo nadvse prijeten in aktiven prost dan v druženju s svojimi najbližjimi.

Slike s prireditve si lahko ogledate TUKAJ
(M. Klemenc)