torek, 25. maj 2010

Državno tekmovanje mladih čebelarjev

XXXIII. državno srečanje in tekmovanje mladih čebelarjev je potekalo v soboto 8. maja 2010, v prostorih OŠ Davorina Jenka v Cerkljah na Gorenjskem. udeležilo se ga je rekordno število tekmovalcev, saj jih je bilo več kot 532 iz 82 čebelarskih krožkov.

Našo šolo so zastopale štiri skupine. V nižji skupini do 6. razreda so tekmovali Urban Oštir, Anže Čeh, Tim Gregorčič in Maks Lenart Rep. V srednji skupini do 9. razreda pa Manca Klemenčič, Aleš Iglič, Dejan Eržen in Lovnro Jevnikar.

Po tekmovanju so si učenci s svojimi mentorji ogledali bližnjo okolico šole in mesta Cerklje na Gorenjskem. Prijetno vzdušje je malo motilo deževno vreme, a so organizatorji vseeno delo opravili po načrtu. Po ogledu predstavitve krajev v bližini, je potekala še zaključna pridreditev s predstavitvijo in podelitvijo zlatih priznanj. Podelitve je vodil predsednik Čebelarske zveze Slovenije, Boštjan Noč. Vse štiri ekipe naše šole so dosegle lep rezultat, saj so vse dosegle SREBRNO PRIZNANJE. Po predstavitvi smo se veseli in utrujeni odpravili domov.
Vsem tekmovalcem čestitamo.