ponedeljek, 3. maj 2010

Posavsko tekmovanje mladih čebelarjev

22. aprila 2010 je potekalo v Osnovni šoli Leskovec Posavsko tekmovanje mladih čebelarjev. Sodelovalo je 44 učencev iz OŠ Leskovec pri Krškem, OŠ Jurija Dalmatina Krško, OŠ Raka, OŠ Koprivnica, OŠ Boštanj, OŠ Pišece in OŠ Mokronog.
Našo šolo so predstavljale 4 tekmovalne ekipe. Po pisanju testov so se tekmovalci in njihovi mentorji odpeljali na ogled krajevnih posebnosti. Tako so med drugim udeleženci regijskega čebelarskega tekmovanja ogledali Nuklearno elektrarno Krško, staro mestno jedro Krškega in Šrajbarski turn (grad). Sledila je podelitev priznanj in nagrad, najboljši med njimi pa bodo svoje šole predstavljali na 33. državnem tekmovanju mladih čebelarjev, ki bo 8. maja 2010 v Cerkljah na Gorenjskem.

Nižjo in srednjo starostno skupino sta OŠ Mokronog predstavljali po dve ekipi z mentorico čebelarskega krožka Ksenijo Pirnar. Dejan Eržen in Lovro Jevnikar ter Manca Klemenčič in Aleš Iglič so tekmovali v srednji skupini. Obe ekipi sta dosegli BRONASTO PRIZNANJE. V nižji skupini sta SREBRNO PRIZNANJE dosegla Tim Gregorčič in Anže Čeh, Urban Oštir in Maks Lenart Rep pa sta v isti skupini dosegla ZLATO PRIZNANJE.

Vsem tekmovalcem čestitamo.